VIDEO: Ziua Poliției Române sărbătorită la Țăndărei prin promovarea exemplelor de bune practici


”Polițistul … prietenul meu” este proiectul educațional prin care se consolidează parteneriatul dintre poliție și școală cu scopul formării unui comportament adaptat normelor sociale. Ziua Poliției Române a fost sărbătorită la Țăndărei prin promovarea exemplelor de bune practici și premierea elevilor de la Școala Gimnazială ”Spiru Haret” pentru implicarea în activități pe teme de circulație rutieră. Elevi de la ciclul primar, gimnazial, preșcolari au realizat lucrări constând în desene, machete în care au redat mesaje prin care au subliniat că datoria oricărui cetățean este de a respecta regulile de circulație. Fiecare a fost premiat pentru munca sa de conducerea școlii și de oamenii legii.
Un exemplu demn de urmat a fost oferit de un elev de clasa a cincea care a găsit pe stradă un portofel în care se afla suma de 500 de lei. Răzvan Dobre l-a înapoiat organelor de poliție imediat ce l-a găsit, considerând că printr-un astfel de gest este mult mai bogat sufletește.
Polițiștii poartă periodic discuții cu elevii pentru a-i informa cu privire la factorii de risc la care sunt supuși, pentru a-i sprijini în deprinderea unui comportament adecvat și pentru a le oferi sfaturi în scopul prevenirii comiterii de infracțiuni.

1 Comment

  1. eu si atat

    26 martie 2017 at 23:30

    Felicitari elevului!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.