VIDEO: Ziua europeană fără mașini, marcată la Slobozia


Au desenat pe asfalt, au mers cu bicicletele, departe de traficul auto. Mai mulți preșcolari de la grădinițele din Slobozia au arătat că au spirit civic și că pot proteja mediul înconjurător, prin susținerea mijloacelor de transport nepoluante. Totul în cadrul acțiunii ”Ziua europeană fără mașini”, precedată de evenimentul amplu denumit „Săptămâna Europeană a Mobilității”, care se marchează din anul 2002, la inițiativa Uniunii Europene. Evenimentul a fost organizat de Direcția Municipală pentru Cultură, Învățământ, Sport și Tineret Slobozia.
Mersul cu bicicleta, mersul pe jos este pe placul celor mici, care au arătat prin exemplul propriu că și cei mari pot renunța numai pentru o zi la mașina personală pentru a aduce beneficii imense atât mediului, cât și sănătății, dar și celor din jur.
Obiectivele campaniei pe care UE doreşte să le atingă până în 2020 includ reducerea cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de seră, creşterea cu 20% a eficienţei energetice, iar o cotă de 20% din consumul total de energie să fie energii regenerabile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.