VIDEO: Comuna Ciulnița, în sărbătoare


Dublă sărbătoare în comuna Ciulnița! Locuitorii au celebrat nu numai Sfinții Împărați Constantin și Elena, dar au sărbătorit cu mult entuziasm cea de-a 12-a ediție a zilei comunei Ciulnița. În acest an, se împlinesc 460 de ani de atestare documentară a comunei, iar autoritățile locale au marcat evenimentul printr-o serie de acțiuni prin care și-au arătat respectul față de comunitate, dar și dorința de a le oferi oamenilor momente speciale în care să uite de grijile cotidiene. Ziua localității a debutat cu intonarea imnului de stat și cu alocuțiunile autorităților. La eveniment au luat parte prefectului județului Ialomița și vicepreședintele Consiliul Județean Ialomița.
Grupul de copii Black&White Song și Grupul Folcloric ”Fetele din Bărăgan” au deschis seria acțiunilor artistice ale zilei comunei.
În acest an, grație implicării unui om de afaceri de pe plan local, 19 elevi cu rezultate deosebite la învățătură de la Școala din Ciulnița au participat la un schimb intercultural în Israel. Primăria le-a înmânat copiilor un certificat de pelerin la Ierusalim. De asemenea, tinerii care au devenit majori au fost premiați și felicitați de autoritățile locale.
Cel mai emoționant moment a fost cel al premierii cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie. Un simbol al trăiniciei, al devotamentului și înțelepciunii, vârstnicii nu au fost uitați nici de această dată de primărie.
Ansamblul folcloric Donița din București a susținut în fața publicului din Ciulnița un moment deosebit.
Atmosfera a fost întreținută și de interpretul de muzică populară, Nicolae Datcu.
Ziua comunei a fost gândită în cele mai mici detalii, astfel că s-au distrat și vârstnicii, dar și tinerii.
Punctul culminant al evenimentului l-a reprezentat un impresionant foc de artificii.
Autoritățile locale mențin tradiția organizării zilei comunei de 12 ani, iar de la un an la altul, le aduc cetățenilor zâmbete și bună dispoziție.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.