VIDEO: Veteran de război din Fetești, omagiat cu prilejul Zilei Persoanelor Vârstnice


Surpriză din partea autorităților locale din Fetești cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice! Un veteran de război în vârstă de 97 de ani a fost sărbătorit de reprezentanții Primăriei. Gheorghe Turturică a luptat pe frontul celui de-al doilea război mondial, fiind decorat cu medalia Mihai Viteazul, una dintre cele mai importante decorații ale țării. Acesta a fost vizitat de reprezentanții Primăriei Municipiului Fetești, ai Armatei Române și ai Bazei Aeriene 86 Borcea pentru a i se ura ”La Mulți Ani” cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, dar și în semn de recunoștință pentru eroismul, dârzenia și patriotismul de care a dat dovadă în luptele din al Doilea Război Mondial. Veteranul de război a povestit cum a supravieţuit războiului, întorcându-se teafăr acasă.
Gheorghe Turturică a purtat povara unei responsabilități naționale, ca și a celei individuale, a propriului destin și a propriei familii. Alături de veteranul de război s-a aflat familia care îl prețuiește.
Autoritățile locale au promis că vor reveni la casa veteranului de război în fiecare an cu speranța că vor sărbători și frumoasa vârstă de 100 de ani.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.