VIDEO: Tinerii în dialog cu autoritățile locale


Tinerii față în față cu autoritățile locale! Forumul Tinerilor din România, o organizație neguvernamentală care asigură reprezentativitatea tinerei generații la nivel național și european, a organizat o ”cafenea publică” în care s-au purtat discuții despre problemele tinerilor, pornind de la necesitatea unor programe de formare profesională, integrarea pe piața muncii, participarea la procesul de luare a deciziilor în plan local până la asistarea celor ce provin din rândul grupurilor vulnerabile. Totul a devenit posibil prin intermediul unui instrument folosit la nivelul Uniunii Europene care încurajează dezbaterile dintre tineri și autorități locale. Acest instrument este dialogul structurat.
La evenimentul lansat de Forumul Tinerilor din România a participat primarul municipiului Slobozia care i-a încurajat pe tineri să se implice în viața societății, să schimbe mentalități, asigurându-i totodată de sprijin în derularea proiectelor care privesc tânăra generație.
Cei 30 de participanți la eveniment au fost grupați pentru a răspunde la întrebările propuse de Trioul prezidențial al Uniunii Europene sau alte probleme locale, urmând ca raportul evenimentului să conducă la identificarea unor soluții pentru aspectele ridicate de tineri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.