VIDEO: Târgul Apicol de la Slobozia, o ediție cu numeroși expozanți și vizitatori


Cel mai dulce eveniment al anului a suscitat şi de această dată interesul vizitatorilor. Primăria Municipiului Slobozia, Servicii Publice Slobozia S.R.L. și Cooperativa Agricolă Casa Mierii Ialomiţa organizează cea de-a IX-a ediție a Târgului Apicol. Participanţii la Târgul Apicol de la Slobozia oferă spre vânzare şi în acest an: miere, polen, propolis, lăptişor de matcă, dulciuri cu miere, cosmetice pe bază de produse apicole, dar şi cutii de stupi, rame, faguri de ceară, hrană pentru albine, echipamente apicole şi instrumentar apicol.
Printre apicultori l-am întâlnit pe Adrian Ivașcu, un tânăr care moștenește pasiunea pentru apicultură de la bunicul său de 91 de ani. Adrian Ivașcu este din Curtea de Argeș și are la acest moment 300 de familii de albine.
Autoritățile și-au propus ca acest eveniment dedicat mierii să aibă continuitate și să atragă numeroşi consumatori.
Apicultura este o îndeletnicire nu numai frumoasă, dar și profitabilă, spun apicultorii cu experiență.
Cei ce au participat la târg au putut cumpăra direct de la producători miere la preţuri cuprinse între 20 şi 40 lei borcanul în funcţie de sortiment sau gramaj, dar şi tinctură de propolis și polen cu 20 lei.
În cadrul târgului apicol au fost organizate și sesiuni de comunicări, unde pasionații de apicultură și producătorii au putut afla noutăţile legislative, posibilităţi de finanţare, dar și informaţii despre creşterea albinelor şi valorificarea produselor apicole. Târgul apicol se desfășoară la Stadionul Municipal din Slobozia și se încheie duminică, pe 11 martie 2018.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.