VIDEO: Raportul de activitate al Consiliului Județean Ialomița, după două luni de mandat


Conducerea Consiliului Județean Ialomița a prezentat un raport de activitate al primelor două luni de mandat! În aceste luni, președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru a precizat în cadrul unei conferințe de presă, că prioritare au fost problemele județului. Se lucrează la completarea strategiei de dezvoltare a județului și se intenționează achiziționarea unui teren în suprafață de 25 de hectare pentru realizarea unui nou depozit de deșeuri, deoarece în următorii 3-4 ani, Vivani, societatea care la acest moment preia deșeurile nu va mai avea capacitate de stocare. Se caută soluții și pentru avizarea master-planului privind apa și canalizarea, deoarece în lipsa acestui aviz, autoritățile locale din județ nu pot depune proiecte pe fonduri europene.
În ceea ce privește managementul Spitalului Județean de Urgență Slobozia, până pe data de 9 octombrie, acesta este asigurat de medicul Violeta Șapira, urmând ca persoana care va asigura interimatul să fie desemnată de Consiliul Județean.
Printre proiectele Consiliului Județean Ialomița se regăsesc înființarea unui centru de îngrijiri paliative în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia și reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului, precum și a Unității de Primiri Urgențe. De asemenea, se vor achiziționa și 10 locuințe pentru medici.
Pentru ca au fost probleme privind calitatea lucrărilor executate pentru reabilitarea drumurilor județene, Consiliul Județean Ialomița va cere garanții maxime pentru toate tronsoanele de drum care se execută. Pentru obiectivul Pod peste râul Prahova la Dridu, se va face o expertiză, iar în urma acesteia se va întocmi un nou proiect, urmând a fi derulate procedurile de scoatere la licitație pentru executarea proiectului.
La conferința de presă, au fost prezenți și cei doi vicepreședinți care și-au prezentat atribuțiile ce le-au fost delegate.
Președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru a făcut și unele precizări referitoare la proiectul privind reabilitarea Pieței Revoluției. Contractul de executare a lucrărilor a fost prelungit până la sfârșitul anului 2018, iar în cazul în care beneficiarul va finaliza acest contract, iar eventualele sancțiuni nu sunt imputabile beneficiarului, banii investiți în acest proiect se vor deconta de Uniunea Europeană.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.