VIDEO: Proiectul educațional ”Biblioteca vie”, o acțiune inedită unde cărțile sunt oameni


Elevii de la Liceul Teoretic ”Paul Georgescu” din Țăndărei, cărți în ”Biblioteca vie”. În cadrul proiectului ”Hai la școala nonformală”, implementat de Asociația Expert-In, proiect finanțat de Consiliul Județean Ialomița, s-a desfăşurat activitatea „Biblioteca vie”. Biblioteca vie este o metodă de lucru non-formală. Este asemănătoare unei biblioteci normale. Elevii au primit un permis de cititor, diferenţa constând în forma cărţilor – acestea sunt de fapt oameni, care îşi spun povestea şi intră în dialog cu cititorul. Biblioteca Vie încurajează participanții să reflecteze asupra prejudecăţilor şi stereotipurilor.
Fiecare elev și-a adus propria experienţă pentru a fi “închiriată” „Împrumuturile” au luat forma unor conversaţii, iar rezultatele acestei acțiuni au fost pozitive: toţi participanţii s-au bucurat de acestă experienţă.
La finalul acțiunii, elevii de la Liceul Teoretic ”Paul Georgescu” au organizat o dezbatere cu argumente pro și contra operațiilor estetice, o temă de actualitate care a născut păreri constructive.
”Hai la școala nonformală” este un proiect al cărui scop îl reprezintă stimularea participării școlare a tinerilor din liceele ialomițene, folosind metode și tehnici de educație nonformală. Acest tip modern de instruire îl ajută pe elev să își poată valorifica abilitățile și are ca obiectiv principal dezvoltarea gândirii critice, multiplicarea experiențelor pozitive.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.