VIDEO: Cafeneaua publică, metodă de educație nonformală


O metodă de dialog interactiv care se axează pe schimb de informații … aceasta este cafeneaua publică. Acțiunea este parte a proiectului ”Hai la școala nonformală”, proiect care își propune să formeze cu metode și tehnici de educație nonformală cadre didactice de liceu, reprezentanți din sistemul public de asistență socială și liceeni. Tema discuției a fost bullying-ul. Bullying-ul reprezintă un fenomen de hărţuire sau de tachinare cu scopul de a-l umili pe celălalt. Este o acţiune care poate aduce victimei răni emoţionale şi scăderea încrederii în propria persoană, dar şi în oamenii de lângă el. Soluţia pentru a estompa acest fenomen este educaţia non-formală şi consilierea psihologică. Participanții au fost așezați la mese pentru a dezbate acest fenomen pe mai multe laturi: cauze, manifestări, prevenție și intervenție. La fiecare masă a existat o gazdă care a moderat discuţiile şi a notat ideile principale sau soluţiile propuse de către participanţi.
Și profesorii au participat la dezbatere în cadrul acțiunii.
Pentru elevi, activitățile nonformale sunt utile, dar și plăcute. Reușesc să învețe altfel decât o fac în timpul unei ore de predare, iar aceste acțiuni dezvoltă imaginaţia, creativitatea, spontaneitatea, dar şi aptitudinile.
Proiectul ”Hai la școala nonformală” este desfășurat de Asociația Expert-In în parteneriat cu Consiliul Județean Ialomița.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.