VIDEO: Datorii record la Primăria Căzănești: peste un milion de euro, restanțe la taxe și impozite locale


Situație delicată în orașul Căzănești! Primăria Căzănești înregistrează o sumă record provenind din neplata taxelor, impozitelor și amenzilor: peste un milion de euro. Cei peste 500 de contribuabili care nu și-au achitat la timp toate datoriile la Direcția de Taxe și Impozite riscă să aibă conturile poprite. Deja au fost emise titluri executorii. Primarul orașului Căzănești a fost nevoit să recurgă la emiterea înștiințărilor de plată, deși situația trenează de foarte mulți ani, iar vechea administrație nu a atras atenția debitorilor. Oportun ar fi fost un program de eșalonare a plăților restante la sistemul de taxe și impozite, numai că cetățenilor nu le-a adus nimeni la cunoștință că au de plată sume imense. Pentru un impozit de 500 de lei anual, un contribuabil datorează penalități care cresc semnificativ.
Autoritățile locale trag un semnal de alarmă: chiar dacă contribuabili cu restanțe nu au de unde plăti, datoriile nu se vor șterge. Ba chiar mai mult, în caz de deces, se vor transmite moștenitorilor.
O altă problemă o reprezintă neachitarea taxei de salubritate. Există cetățeni care nu au mai plătit taxa de 3 ani.
Primăria orașului Căzănești anunță cetățenii că aplicarea acestor măsuri nu reprezintă o soluție coercitivă, ci un mijloc prin care aceștia să conștientizeze că este necesar să își îndeplinească obligațiile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.