VIDEO: Proiecte în valoare de 50 de milioane de lei în comuna Traian


O grădiniță la nivel european, realizarea sistemului de canalizare și a stației de epurare și un proiect european de anvergură prin care 22 de cetățeni din comuna Traian vor avea propriile lor afaceri … sunt investițiile care vor genera în viitor o viața mai bună pentru locuitorii comunei Traian și servicii edilitare de nivel superior. Cel mai important proiect depus de Primăria Traian în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală este cel privind realizarea sistemului de canalizare și a unei stații de epurare mecano-biologică în valoare de 5 milioane de euro. Proiectul este cu atât mai necesar cu cât populația este branșată la sistemul de alimentare cu apă în proporție de 100%.
Pentru cei peste 100 de preșcolari din localitate, Primăria Traian va amenaja o grădiniță modernă în corpul de clădire situat lângă sediul administrativ. Vor fi 6 săli de clasă, iar grădinița va fi dotată cu toate echipamentele necesare desfășurării în bune condiții a procesului instructiv-educativ. Valoarea acestui proiect este de 20 de miliarde de lei vechi, atât cât era în urmă cu câțiva ani tot bugetul întregii localități.
Comuna Traian a obținut finanțare pentru implementarea proiectului european „Împreună inovăm – măsuri integrate de dezvoltare și incluziune socială în comuna Traian” în sumă totală de 21,598,012 lei. Acest proiect deja are rezultatele scontate: 22 de cetățeni din localitate vor înființa microfirme care vor crea noi locuri de muncă și astfel se va stopa exodul cetățenilor către străinătate.
Toate aceste investiții vor transforma localitatea Traian în viitor într-o comună modernă și prosperă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.