VIDEO: Comuna Borănești, pași siguri spre o localitate europeană


Comuna Borănești se dezvoltă într-un ritm accentuat! Efortul depus în șase ani de mandat s-a concretizat deja într-o serie de investiţii, cu care edilul localității, cu o experienţă importantă în administraţie, se poate mândri. Asfaltarea străzilor, introducerea rețelei de apă, precum și renovarea școlilor sunt unele dintre proiectele ce conduc localitatea spre modernizare. Primăria a semnat trei proiecte majore în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală, iar unul dintre acestea este în faza de executare. 22 de străzi vor fi asfaltate în comuna Borănești și satul Sintești. Investiția este primită cu mare entuziasm de cetățeni, mai ales că în 14 ani de la înființarea unității administrativ-teritoriale nu a existat un metru de asfalt în comună.
Educația și sănătatea sunt alte priorități pentru administrația locală. În comuna Borănești se va construi un nou dispensar uman, iar școala gimnazială va intra într-un program de modernizare și extindere.
O altă investiție finanțată de Ministerul Educației vizează construirea unei grădinițe cu program normal, prevăzută cu 3 clase. Autoritățile din comuna Borănești au încercat să găsească cât mai multe posibilități de finanțare, iar o oportunitate a fost depunerea unor proiecte pe Grupul de Acțiune Locală Naparis. O clădire deteriorată va fi transformată într-un cămin cultural modern, se va construi un teren sintetic, iar printr-o altă sursă de finanțare, în localitate se vor monta camere video de supraveghere. Primarul comunei are convingerea că proiectele începute vor transforma comuna într-o aşezare europeană.
La biserica din localitate, un așezământ important pentru întreaga comunitate, Primăria a început lucrările de consolidare, restaurare și reabilitare cu fonduri proprii. Pentru a îmbunătăți viața locuitorilor din comuna Borănești, edilul localității are planuri mari și pentru viitor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.