VIDEO: Primăria Fetești actualizează strategia de dezvoltare a municipiului


Primăria Municipiului Fetești a organizat o dezbatere cu privire la actualizarea strategiei de dezvoltare a municipiului, pentru a fi asigurat cadrul strategic de derulare a proiectelor care se vor implementa în perioada următoare. Auditul realizat de firma de consultanță a relevat cifre îngrijorătoare pornind de la îmbătrânirea demografică, populația școlară în scădere, lipsa medicilor, deficitul de forță de muncă, numărul dosarelor de ajutor social în creștere și situația infrastructurii rutiere din municipiu. La acest moment, în Fetești, doar 32,3% din străzi sunt modernizate, iar 53,7% din străzi sunt de pământ.
Mediul de afaceri din municipiul situat pe malul brațului Borcea a înregistrat din anul 2008 până în 2015 un trend descendent. În această perioadă, numărul de firme a fost în scădere cu 7, 4%, iar numărul angajaților a scăzut cu 28,8%.
Cele mai importante obiective ale municipalității pentru perioada următoare sunt modernizarea infrastructurii rutiere, extinderea rețelei de apă și canalizare, a rețelei de gaze și a iluminatului public. Poziția strategică a municipiului în sud-estul județului, pe malul stâng al brațului Borcea al Dunării și cu deschidere către autostrada București-Constanța trebuie valorificată. Prin proiecte viabile, Municipiul Fetești poate deveni nu numai un important nod rutier, ci și un nod feroviar și fluvial. Având o infrastructură bine pusă la punct, municipiul poate deveni atractiv pentru potențiali investitori și astfel se pot genera noi locuri de muncă. Autoritățile din Municipiul Fetești au în vedere și amenajarea digului, dezvoltarea turistică a zonei, precum și dezvoltarea unei baze piscicole.
Autoritățile locale din Fetești vor face corecțiile necesare pentru a îmbunătăți această strategie care să fie în acord cu realitățile de pe plan local și nevoile cetățenilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.