VIDEO: Primăria Amara a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea Grădinii de Vară


Campiona accesării fondurilor europene, stațiunea Amara este prima localitate din regiunea Sud Muntenia care semnează primul contract de finanțare pe domeniul administrație publică. Primăria Orașului Amara a accesat proiectul din cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa 7, proiect care vizează reabilitarea și modernizarea Grădinii de Vară, un adevărat centru al culturii şi turismului din staţiune. Noua construcție va avea o suprafață de 1455,25 mp și prevede o creștere a numărului de locuri de la 1000 la 1400, inclusiv locuri pentru persoanele cu dizabilități și tot ce este necesar pentru desfășurarea evenimentelor în cele mai bune condiții. Orașul Amara a depus alte trei proiecte spre obținerea finanțării la ADR Sud Muntenia, în valoare de 50 de milioane de lei. Semnarea contractului de finanțare pentru reabilitarea Grădinii de Vară a avut loc în prezența echipei de la primăria Amara, dar și a președintelui Consiliul Județean Ialomița, Victor Moraru.
Orașul Amara a fost prima localitate din România care a depus un proiect pe vechiul Program Operațional Regional, iar președintele Consiliul Județean Ialomița, Victor Moraru, cel care a condus administrația din Amara timp de 16 ani, a discutat despre eforturile depuse în preluarea acestui obiectiv în patrimoniul Primăriei Amara, despre munca depusă în accesarea fondurilor europene și despre eficiența în cheltuirea banului public.
Valoarea totală a proiectului vizând reabilitarea și modernizarea Grădinii de Vară este de aproximativ 3 milioane de euro, cu o durată de implementare de 33 de luni.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.