VIDEO: Dezbateri privind Strategia Dunării la Fetești


Sesiune de informare pentru formarea și dezvoltarea Rețelei Comisarilor Dunăreni, la Fetești! Inițiativa a aparținut Asociației „Comunitățile Locale Riverane Dunării”, o entitate care reprezintă intereselor comunităților românești în cadrul procesului de implementare a Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD) în România. Organizată cu sprijinul Primăriei Municipiul Fetești, acțiunea a fost una lucrativă, cu atât mai mult cu cât au fost prezentate oportunităților de finanțare din cadrul Strategiei Dunării în special cele care implică participarea la rețele europene, apte să primească finanțare direct de la Bruxelles. Asociația „Comunitățile Locale Riverane Dunării” ajută localitățile situate pe malul fluviului să acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea regiunilor, transformarea localităților în smart cities, colaborarea cu mediul de afaceri, reconversia forței de muncă.
La sesiune de informare a participat și secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Cristian Wintzer. Acesta a amintit că strategia UE pentru regiunea Dunării ocupă un loc important în politica guvernamentală a țării și are ca scop întărirea coeziunii teritoriale, economice și sociale a bazinului hidrografic al Dunării.
Situat pe malul stâng al brațului Borcea al Dunării, municipiul Fetești are tot atâtea oportunități pentru a obține creșterea atractivităţii zonei prin generarea de investiţii în domenii strategice precum infrastructurile de transport, mediu, energie și nu numai.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.