VIDEO: Ministrul Agriculturii a participat la cea de-a șaptea ediție a Zilei Porumbului de la Orezu


Prezentarea celor mai noi hibrizi de porumb și analiza cantitățile obținute la hectar pentru anul agricol 2016 au constituit motivul organizării în comuna Ciochina a celei de-a șaptea ediții a Zilei Porumbului. Manifestarea, organizată de preşedintele Asociaţiei Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice Ialomiţa, inginerul agronom Nicolae Sitaru, a fost un prilej de a testa performanțele productive ale hibrizilor și adaptarea lor la condițiile climatice specifice zonei Bărăganului. Evenimentul s-a bucurat de prezența Ministrului Agriculturii, Achim Irimescu. Manifestare a reunit mii de producători agricoli, membrii în asociații profesionale, specialiști în domeniu care au beneficiat de intermedierea unei întâlniri cu firmele care aduc pe piața cele mai noi inputuri pentru agricultură. După deschiderea oficială, toți participanții au fost invitați să viziteze loturile experimentale din câmp unde au primit informații detaliate despre comportamentul hibrizilor în cultura și rezistența lor la condițiile climatice. Și nu în ultimul rând s-a vorbit despre cantitățile obținute la hectar. Anul 2016 a fost un an cu producții oscilante din cauza secetei, motiv pentru care sectorul agricol trebuie susținut prin implementarea unor politici coerente de dezvoltare durabilă. Ministrul Agriculturii a anunțat că până la sfârșitul anului, fermierii care au avut pierderi din cauza secetei vor fi despăgubiți.
Pe lângă prezentarea producţiilor la hibrizii folosiţi în exploatații au avut loc prezentări ale noilor modele de maşini şi utilaje agricole.
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu a precizat ca din 16 octombrie se va demara procesul de acordare a plăților în avans.
Discuțiile au continuat și după prezentarea hibrizilor din câmp și s-au axat pe necesitatea asocierii fermierilor pentru a deveni competitivi pe piață și pe refacerea sistemului de irigații.
Dezideratul organizatorului evenimentului, preşedintelui Asociaţiei Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice Ialomiţa, Nicolae Sitaru este ca în viitor România să devină cel mai mare producător de porumb din Europa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.