VIDEO: Planul de măsuri adoptat de Spitalul Județean de Urgență Slobozia în contextul pandemiei COVID-19


Spitalul Județean de Urgență Slobozia are un plan de măsuri bine stabilit pentru a prelua și trata pacienții depistați cu virusul SARS-CoV-2. Managerul celei mai mari unități medicale din județ a declarat în cadrul unei conferințe de presă că s-a implementat rapid un sistem amplu de măsuri de prevenție medicală și s-a realizat un circuit epidemiologic, astfel încât personalul medical din spital și pacienții să fie în siguranță. Secția ATI dedicată tratării pacienților cu forme grave COVID-19 este prevăzută cu număr de 12 paturi și 6 ventilatoare, iar la UPU există până la 18 paturi izolatoare cu 3 ventilatoare. Așadar, în decursul unei luni, capacitatea de intervenție pe COVID și NON-COVID s-a triplat. Problema spinoasă o reprezintă limitarea capacității de testare pentru depistarea Covid-19.
În privința capacității de testare, Spitalul Județean de Urgență Slobozia efectuează 80 de teste PCR pe săptămână pentru urgențe și au fost achiziționate peste 1000 de teste antigen.
Spitalul Județean a reușit să aducă 26 de cadre medicale care au fost angajate pe durată determinată și nedeterminată. De asemenea, au fost detașați alți 3 medici urgentiști.
O problemă o reprezintă imposibilitatea acordării medicației pe SARS-CoV-2 persoanelor care au forme ușoare sau medii din cauza depășirii cadrului legal de acțiune.
La acest moment, 44 de cadre medicale din cadrul SJU Slobozia sunt infectate cu SARS-CoV-2, iar 12 pacienți sunt internați pe secția ATI COVID, din care 3 în stare gravă.
Conducerea Consiliului Județean Ialomița și a Spitalului Județean de Urgență Slobozia au în vederea întărirea capacității de reacție în privința protecției pacienților și medicilor în cazul declanșării unui incendiu. Se efectuează o evaluare la nivelul secțiilor ATI, se verifică instalațiile electrice. În privința securității la incendiu, managerul SJU Slobozia a declarat că spitalul este funcțional, iar reprezentanții CJ Ialomița vor aloca resursele financiare necesare dotărilor din acest punct de vedere.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.