VIDEO: Conducerea Consiliului Județean Ialomița a prezentat stadiul proiectelor de investiții derulate de administrația județeană


Președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel și administratorul public al județului, Alexandru Potor au prezentat în cadrul unei conferințe de presă stadiul proiectelor derulate de Consiliul Județean. În cazul unora dintre aceste proiecte, procedurile de atribuire a lucrărilor sunt în mare întârziere sau serviciile de consultanță au fost externalizate, ceea ce a condus la întârzierea documentațiilor pentru scoaterea la licitație. Multe dintre proiecte sunt în stadiul de 0% lucrări executate și sunt în riscul de a nu putea fi implementate. Pentru proiectele finanțate din fonduri europene, rata de absorbție este de 13,19%.
Procentul de absorbție pentru proiectele finanțate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală este 3,11%. Câteva din aceste proiecte au termen limită de implementare finalul anului 2020. Riscul este ca bugetul județului să fie grevat de cheltuiala necesară finalizării acestor investiții. Contribuția Consiliului Județean Ialomița pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene și PNDL este de apr. 870 de miliarde de lei vechi, adică bugetul județului alocat investițiilor pentru următorii 4 ani.
Investiția care vizează construirea blocului operator din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia, în valoare de 774 de miliarde de lei vechi este pe lista proiectelor cu mare risc de neimplementare. Termenul limită de finalizare este 31.12.2020.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.