VIDEO: Omagiu pentru Doina și Ion Aldea Teodorovici la Coșereni


Lacrimi pentru nemurire” … este titlul care dă numele unui simpozion internațional organizat de Primăria Comunei Coșereni în memoria Doinei și Ion Aldea Teodorovici. La 24 de ani distanță de la dispariția tragică a artiștilor basarabeni într-un accident rutier petrecut în zona localității Coșereni, oameni de cultură, politicieni, elevi, cadre didactice, autorități locale și cetățeni s-au reunit în incinta Căminului Cultural din localitate pentru a aduce un omagiu cuplului care a militat pentru unirea Basarabiei cu România, un ideal mai viu ca oricând în zilele noastre.
La eveniment au luat parte și parlamentarii de Ialomița. Aceștia au discutat despre idealul pentru care patrioții și cântăreții Doina și Ion Aldea Teodorovici s-au jertfit, reîntregirea neamului românesc, fiind de datoria aleșilor să lupte pentru atingerea lui.
Elevi de la școlile din localitate și din vecinătate au recitat poezii patriotice în memoria celor doi oameni de cultură.
Pentru ca povestea celor două mari personalități ale culturii române să fie dusă mai departe, a fost editat un volum despre viața și activitatea Doinei și Ion Aldea Teodorovici. Autoritățile din Coșereni își propun ca simpozionul să aibă continuitate, deoarece cântecele de un profund patriotism ale celor doi soți rămân moștenire generațiilor actuale și viitoare.

1 Comment

  1. Rogojan Laurentiu

    1 iulie 2017 at 09:35

    ei s-au jertfit pt.neam

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.