VIDEO: Ministrul Familiei, vizită în Ialomița. Gabriela Firea anunță măsuri pentru combaterea violenței în familie


Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea s-a aflat în județul Ialomița, pentru a vizita centrul pentru adăpostirea victimelor violenţei în familie, aflat în subordinea Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița. Gabriela Firea a declarat că are în vedere măsuri concrete pentru a preveni și combate violența în familie, printre care informarea, consilierea și sprijinirea victimelor violenței domestice, înființarea unor centre de consiliere pentru agresori și totodată va face demersuri pentru implementarea cât mai rapidă a brăţării electronice pentru agresori.
O vulnerabilitate identificată este aceea că în unele situații, victimele violenței domestice ajung să se reîntoarcă în căminul în care au fost agresate.
Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea a mai menționat că va acorda stimulente financiare tinerilor care vor să aibă copii, proiect pe care de altfel Consiliul Județean Ialomița l-a implementat încă din 2019.
Linia telefonică gratuită la care pot apela victimele violenței domestice este 0800500333. În anul 2021, peste 5000 de persoane au apelat la ajutor specializat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.