VIDEO: Menținerea tradițiilor la Țăndărei: meșteri și ucenici la aceeași masă


Obiecte de artă tradițională au fost realizate și prezentate de copiii de la școlile din orașul Țăndărei în cadrul unei expoziții hand-made. Împletituri din pănuși, sfoară, desene dedicate sărbătoririi Centenarului, cocarde, au fost atent confecționate de elevi, atrași de obiceiurile și tradițiile străvechi, cărora le păstrează autenticitatea și le recunosc valoare. Acestora li s-au alăturat câteva doamne din comunitate, maestre în arta cusutului, împletitului și croșetatului. În sala de ședințe a Consiliului Local Țăndărei, meșterii și ucenicii și-au dat întâlnire, la inițiativa autorităților locale, care au inclus în programul dedicat sărbătorilor orașului, și o activitate de promovare a tradițiilor pentru a ne cunoaște istoria, identitatea națională.
La realizarea acestei expoziţii şi-au adus contribuția cadrele didactice, dar și doamne din comunitate, pasionate de cusut, care le inițiază pe eleve în acestă artă. Acestea reușesc prin lucrările lor să transpună motive tradiţionale pe ceva modern, conferindu-le o notă cu totul aparte.
Prin această manifestare s-a urmărit o mai bună cunoaştere a tradițiilor locale, promovarea și conservarea acestora, dar în mod special afirmarea valorilor culturale identitare și transmiterea lor tinerei generații.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.