VIDEO: ISU Ialomița recrutează voluntari salvatori


ISU Ialomița recrutează voluntari salvatori! În cadrul unei conferințe de presă, conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Barbu Catargiu” Ialomița a anunțat declanşarea unei noi etape de recrutare a voluntarilor, în cadrul proiectului naţional „Salvator din pasiune”. Campania a fost inițiată în luna mai a anului trecut, iar la acest moment cinci voluntari participă la misiuni specifice, alături de pompierii profesioniști din Ialomița. În contextul în care ISU Ialomița resimte lipsa personalului, voluntarii pe care instituția îi pregătește pentru a acționa în situații de urgență pot deveni proprii angajați, în măsura în care se pot ocupa posturile vacante.
Voluntarii vor parcurge mai multe cursuri, la finalul cărora vor susține un test grilă cu noțiuni de prim-ajutor. Intrarea în programul de lucru al ISU Ialomița este condiționată de absolvirea acestui test.
Cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori trebuie să îndeplinească mai multe condiţii.
Activitatea de voluntariat este o activitate fără scop lucrativ şi fără remuneraţie. Simona Legian este voluntar în cadrul ISU Ialomița. A dorit să fie un exemplu pentru fiul său și pentru alți membrii ai comunității. Acordarea de sprijin comunităților pe timpul situațiilor de urgență i-a demonstrat ca poate să fie un om mai bun.
La cei 19 ani, Rucsandra Lazăr s-a alăturat pompierilor cu scopul de a-și clădi o carieră în această meserie. Rucsandra a vorbit despre intervențiile care fac diferența dintre viață și moarte, intervenții care au impresionat-o.
Recrutarea se organizează în perioada 4-27 septembrie 2017, la sediul ISU Ialomița, precum și la sediile detașamentelor de intervenție din Urziceni, Fetești și Țăndărei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.