VIDEO: Interesul pentru oină renaște în comuna Sălcioara

Oina iese la lumină prin implicarea cadrelor didactice și a unor sponsori generoși din comuna Sălcioara! Declarat încă din anul 2014, sport național, oina a fost tot mai puțin promovată în ultimii ani, iar astăzi se încearcă o readucere la viață. O premieră pentru județul Ialomița a fost organizarea în satul Rași a unui campionat național de seniori la oină la care au participat cele mai bune 4 echipe de seniori: Frontiera Tomis Constanța, Straja București, Politehnica Cluj-Napoca și Biruința Gherăești. Meciul a ținut suporterii de pe margine cu sufletul la gură, oina fiind încă activă și apreciată de către oamenii care-i înțeleg istoria.
Școala Gimnazială Sălcioara are o echipă de fete și o echipă de băieți la oină. Acestea au participat la diferite competiții organizate de Federația română de Oină și au obținut rezultate bune.
Echipa de fete și băieți la oină este susținută nu numai de profesorii școlii, dar și de sponsorii din localitate care investesc în viitorul copiilor.
Organizatorii campionatului din Sălcioara și-au propus ca în scurt timp în localitate să aibă loc și o competiție pentru juniori.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.