VIDEO: Șocant – Invazie de păduchi la grădinița și școala din comuna Sălcioara

Focar de păduchi la o școală și grădiniță din Ialomița! Peste 60 de copii din comuna Sălcioara sunt suspectați de pediculoză. Situația îngrijorătoare a fost scoasă la iveală după ce elevii au revenit din vacanța intersemestrială. Într-o singură zi de la începerea școlii, copiii s-au umplut de păduchi. La grupa mică și clasele de gimnaziu au fost identificați inițial șapte copii cu probleme. Paraziții s-au transmis cu ușurință la ceilalți. Situația este scăpată de sub control, mai ales că părinții susțin că în fiecare an se confruntă cu această problemă, însă nu se ia nicio măsură pentru a combate păduchii.
Școala și grădinița din comuna Sălcioara sunt adevărate focare de infecție pentru elevi și preșcolari. Disperarea părinților atinge cote maxime. De teama păduchilor, aceștia sunt hotărâți să nu îi mai trimită la școală.
Aceasta nu este singura problemă la grădinița și școala din comuna Sălcioara. În secolul 21, unitățile școlare nu au apă potabilă, însă copiii consumă apa fără a fi supravegheați sau avertizați de cadrele didactice asupra riscului consumului. Un simplu afiș lipit de perete este neglijat de copii. În curtea grădiniței, copiii aleargă printre mormane de moloz, iar două grupe de preșcolari învață în zgomot și praf. Se lucrează la ridicarea unor grupuri sanitare în interiorul corpului de clădire, deoarece cele existente sunt adevărate focare de infecție. Pereții se dărâmă în timp ce copiii sunt la ore. Iritate, educatoarele îi ceartă pe părinții care vorbesc cu presa și ne închid ușa în nas atunci când îndrăznim să le adresăm întrebări.
Deși condițiile de studiu ale elevilor din comuna Sălcioara sunt demne de Evul Mediu, directoarea școlii consideră că înștiințarea organelor de control de la DSP și a asistentului din comună sunt obționale. Abia a luat la cunoștință de cazurile de pediculoză, dar nu se grăbește să ia măsuri. Pe părinți intenționează să îi întâlnească vineri să îi informeze cu privire la situația existentă.
Părinții sunt revoltați și o parte din ei nu își mai trimit deja copiii la școală … deși un afiș le promite faptul că grădința le poate schimba viitorul.

2 Comments

 1. Marin Dumitru

  17 februarie 2016 at 23:01

  [Comentariu cenzurat]

 2. bogdan

  18 februarie 2016 at 11:30

  Buna ziua,

  Multumim de comentariu, dar din pacate nu acceptam comentariile care contin injuraturi sau limbaj vulgar.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.