VIDEO: Îmbunătățirea condițiilor de viață ale cetățenilor, obiectiv major al programului de guvernare PSD


Partidul Social Democrat își propune să aducă prosperitate în societatea românească, creșterea veniturilor și implicit îmbunătățirea semnificativă a condițiilor de viață ale cetățenilor. Reprezentanții organizației județene a PSD Ialomița au prezentat în cadrul unei conferințe de presă măsurile de relaxare fiscală incluse în programul de guvernare. Creșterea salariului minim brut de la 1250 de lei la 1750 de lei în anul 2020, majorarea punctului de pensie, eliminarea contribuțiilor de sănătate pentru pensionari, a impozitului pe terenul agricol, reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% sunt doar câțiva dintre indicatorii pe care PSD și i-a stabilit pentru perioada 2016-2020.
O altă măsură importantă vizează diminuarea TVA-ului de la 20% la 18% de la 1 ianuarie 2018. De asemenea, de la 1 martie 2017, impozitul pe dividende va ajunge la 0%.
Cel mai important proiect de lege al PSD adoptat în Parlament este cel al eliminării celor 102 taxe nefiscale. Acesta a fost adoptat cu unanimitate de voturi, inclusiv de PNL, deși după votare, liberalii au afirmat că vor contesta proiectul la Curtea Constituțională.
Eliminarea taxei de timbru de mediu, declarată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene nelegală, vine în sprijinul celor care doresc să își achiziționeze o mașină și care nu vor mai fi constrânși de plata unei taxe.
O altă taxă eliminată este cea radio-tv. Proiectul de lege al PSD propune susținerea cheltuielilor de bază ale radioului și televiziunii române de la bugetul de stat.
Toate măsurile incluse în programul de guvernare al PSD au ca impact creșterea clasei de mijloc, a numărului de locuri de muncă sau reducerea șomajului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.