VIDEO: Finanțarea Spitalului Județean de Urgență Slobozia, unul dintre obiectivele prioritare ale Consiliului Județean Ialomița


Finanțarea celei mai mari unități spitalicești din județ constituie unul dintre obiectivele prioritare ale Consiliului Județean Ialomița! În cadrul ședinței ordinare din luna aprilie, conducerea județului propune spre aprobarea consilierilor județeni temele de proiectare aferente obiectivelor de investiții – construirea Blocului Operator din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia și modernizarea și dotarea incintei clădirii spitalului. Aceste două proiecte au fost deja înaintate de Consiliul Județean Ialomița pentru a fi finanțate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală.
Spitalul Județean de Urgență Slobozia are în organigramă la acest moment peste 800 de angajați. Deficitul de medici este de 30 de posturi, iar imperios necesară este și existența unui administrator al spitalului. În cadrul conferinței de presă organizate de conducerea Consiliului Județean Ialomița înainte de ședința ordinară a executivului județean a fost abordată și problema despăgubirilor în cuantum de 500 de mii de euro pe care spitalul trebuie să le achite familiei Uzea, ca urmare a unui dosar de malpraxis. Managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia a dat asigurări că salariile medicilor nu vor fi blocate, iar activitatea medicală va decurge în parametrii normali.
Dezvoltarea turismului prin punerea în valoare a localităților situate pe malul Dunării sunt alte proiecte aflate în atenția Consiliului Județean Ialomița. Se caută la acest moment finanțări pentru modernizarea falezei Dunării în comuna Bordușani și pentru construirea unui punct de acostare turistică pe malul stâng al Brațului Borcea în localitatea Stelnica.
Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Ialomița se află și achiziționarea unui imobil cu destinația de ”Sediu administrativ al Consiliului Județean Ialomița” și a terenului aferent acestuia. Intenția Consiliului Județean este de a cumpăra fostul sediu BCR, cunoscută fiind lipsa spațiilor de la nivelul actualului sediu administrativ, dar și problema spațiilor pentru arhiva instituțiilor din subordine.
La acest moment, autoritățile din Ialomița au depus 283 de proiecte în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală, cu o sumă totală de aproximativ 400 de milioane de euro. Prin înființarea de către Consiliul Județean a unei asociații de dezvoltare intercomunitară vor fi finanțate și alte proiecte care nu pot fi accesate de autoritățile locale în domenii precum gestionarea deșeurilor și potabilizarea apei.
În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Ialomița din data de 27 aprilie 2017, ora 14, vor fi discutate și proiectul privind demararea procedurilor pentru preluarea de către Consiliul Județean Ialomița a aeroportului de la Alexeni, precum și aprobarea criteriilor, procedurilor şi atribuţiilor specifice în vederea ocupării funcţiei contractuale de administrator public la nivelul Judeţului Ialomiţa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.