VIDEO: CECCAR Filiala Ialomița a sărbătorit Ziua Națională a Contabilului Român și 100 de ani de la reglementarea profesiei contabile în România


Profesioniștii contabili din județul Ialomița și din întreaga țară au sărbătorit, Ziua Națională a Contabilului Român, aniversând totodată 100 de ani de la reglementarea profesiei contabile în România. A XVII-a ediție a Zilei Naționale a Contabilului Român, desfășurată sub sloganul ”Tradiție pentru viitor. Evoluăm împreună” aduce în prim plan rolul deosebit al profesiei contabile, una dintre principalele mecanisme ale economiei românești. Membrii Filialei CECCAR Ialomița au marcat evenimentul printr-o reuniune festivă. O sărbătoare a excelenţei în profesie şi, totodată, o sărbătoare a bilanţului activităţii unui corp profesional a cărui menire se defineşte tocmai prin găsirea permanentă a resurselor de păstrare a echilibrului balanţei în domeniul în care activează, supus permanent provocărilor societății.
În cadrul evenimentului care a marcat un secol de la reglementarea profesiei contabile din România au transmis mesaje de felicitare reprezentanții administrației publice județene, din sistemul judiciar, dar și reprezentanți ai unor instituții publice cu care profesioniștii contabili au relații strânse de colaborare.
În final, au fost acordate premii celor care au excelat în profesie în 2020. Sunt apreciate, astfel, performanțele societăților de expertiză contabilă și de contabilitate, precum și ale experților contabili și contabililor autorizați care își desfășoară activitatea individual, aportul acestora la dezvoltarea profesiei și al mediului antreprenorial, în interes public.
Manifestarea a inclus și un program artist deosebit.
Adevărați profesioniști, oameni vizionari, cei care creează valoare prin cifre, experții contabili fac față unor provocări multiple care derivă din dinamica economiei, a schimbărilor legislative, dar și a digitalizării informației. CECCAR Filiala Ialomița va contribui în continuare la creşterea nivelului de cultură financiară şi economică în mediul de afaceri şi la consolidarea imaginii profesioniştilor contabili ca parteneri indispensabili pentru o afacere de succes.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.