VIDEO: Bugetul județului Ialomița pentru anul 2019 este de 54 de milioane de euro

Bugetul general al județului Ialomița este în sumă de 256  840 de mii de lei! Bugetul este alcătuit din secțiunea de funcționare care reprezintă aproximativ 49, 93% din totalul cheltuielilor și secțiunea dezvoltare cu un procent de 50,8%. Sume importante din secțiunea de dezvoltare sunt direcționate către domeniile: drumuri și poduri, programe de dezvoltare regională și locală, sănătate, asistență socială și învățământ. Proiectul bugetului județului Ialomița pe anul 2019 a fost prezentat în dezbatere publică de conducerea Consiliului Județean Ialomița.
În privința programului de investiții, sume consistente sunt alocate modernizării infrastructurii de transport rutier.
Pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii de sănătate, Consiliul Județean Ialomița a depus proiecte de aproximativ 30 de milioane de euro.
Autorități locale, reprezentanți ai instituțiilor subordonate Consiliului Județean Ialomița si-au exprimat punctele de vedere cu privire la proiectul de buget al județului.
Alte investiții prevăzute în proiectul de buget al județului se referă reabilitarea patrimoniului cultural, public, dotări și alocări financiare pentru Spitalele Municipale Urziceni și Țăndărei, susținerea organizațiilor nonguvernamentale și a asociației de Dezvoltare Intercomunitară.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.