VIDEO: Biblioteca Județeană ”Ștefan Bănulescu” Ialomița atrage copiii în lumea lecturii


Bibliotecarii dezvoltă proiecte pentru a-i atrage pe copii în bibliotecă! Timp de o lună, Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu” Ialomița a organizat Clubul de Vacanță, un proiect dedicat copiilor și adolescenților care au fost așteptați la ateliere creativ-educative. Copiii au fost implicați într-o serie de activități de petrecere a timpului liber și de învățare prin joc. În scurt timp, clubul de vacanță a atras tot mai mulți doritori, astfel că reprezentanții Bibliotecii Județene „Ștefan Bănulescu” Ialomița au reușit să îi apropie pe copii de lumea cărților, în contextul în care interesul pentru lectură este tot mai scăzut. În clubul de vacanță au fost implicați și 7 voluntari de la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Slobozia. Într-o perioadă de o lună, 500 de copii au ”călătorit” în lumea basmelor fermecate sau a lecturilor recomandate, dar au plecat și acasă cu multe cărți pentru a le citi.
În cadrul clubului de vacanță, copiii au desenat, au creat povești, iar pe baza unor cuvinte cheie alese de voluntari au creat o machetă cu povestea numită Misterul pădurii.
Conducerea Bibliotecii Județene „Ștefan Bănulescu” Ialomița va continua seria activităților dedicate Clubului de Vacanță și pe viitor prin implicarea cât mai multor copii și bibliotecari.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.