VIDEO: Conac boieresc din comuna Reviga, scos la vânzare la preț de garsonieră


Un conac interbelic din comuna Reviga este scos la vânzare la preț de garsonieră! Conacul este inclus pe lista monumentelor istorice ale județului Ialomița, a fost construit în anul 1932, în stil arhitectonic neoromânesc și a aparținut familiei vestitului morar Cioceanu, o familie de boieri. Monumentul istoric este pus la vânzare de actuala proprietară pe un site de profil la suma de 27 000 de euro, deși experții au evaluat imobilul la 70 000 de euro. În anul 1948, conacul și moara din spatele domeniului au devenit proprietăți de stat, ca urmare a naționalizării. Ulterior, în clădire a funcționat primăria Comunei Reviga până ce urmașii familiei Cioceanu au revendicat domeniul. Autoritățile locale nu au avut resurse pentru a achiziționa conacul, iar acum necesită reabilitare.
Conacul are 18 camere pe o suprafaţă de 400 mp, iar curtea se întinde pe 1200 mp unde se află şi un heleşteu. Elementul care impresionează este scara din lemn masiv care se întinde de la parter până la etajul unu.
Actuala proprietară este din București și afirmă că deși a cerut inițial 35 000 de euro, experții s-au oprit la o sumă mult mai mică.

1 Comment

  1. Barbuceanu

    22 august 2017 at 12:01

    Buna ziua, un nr. de telefon pentru a putea fi contactat proprietarul . Multumesc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.