VIDEO: Vizită importantă în Municipiul Slobozia! Ambasadorul SUA în România a făcut o donație de carte Bibliotecii Județene ”Ștefan Bănulescu” Ialomița


Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România s-a aflat în municipiul Slobozia pentru a face o donație de carte Bibliotecii Județene ”Ștefan Bănulescu” Ialomița. Donația de carte cuprinde lucrări de referinţă, literatură americană, clasică și contemporană, lucrări de metodica predării limbii engleze şi materiale pentru învăţarea limbii engleze de diverse niveluri, precum şi carte pentru copii. Raftul American a fost inaugurat în prezența bibliotecarilor, elevilor, cadrelor didactice, autorităților județene. Donația de carte reprezintă un demers lăudabil prin care se urmărește cunoașterea reciprocă a culturii române și a celei americane, precum și un pas important în stabilirea unei legături interinstituționale între ambasadă și bibliotecă.
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm a avut o întrevedere cu autoritățile locale și județene unde au fost discutate oportunitățile pentru stabilirea unor parteneriate economice, dar și a politicilor de atragerea a investitorilor străini în județul Ialomița. Acesta a vizitat Muzeul Național al Agriculturii, precum și două societăți comerciale din municipiul Slobozia.
Ambasadorul Hans Klemm a fost apoi invitat să viziteze secţiile Bibliotecii Județene ”Ștefan Bănulescu” Ialomița. Donația conține peste 160 de titluri, iar valoarea fondului de carte este de 3300 de dolari. Toate aceste cărți pot fi consultate pe secțiile de împrumut ale Bibliotecii Județene ”Ștefan Bănulescu” Ialomița.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.