VIDEO: Atelier gastronomic în cadrul Săptămânii ”Școala Altfel”


Au învățat din secretele bucătăriei de la un specialist! Elevii clasei a X-a de la Liceul Tehnologic ”Înălțarea Domnului” din Slobozia, specializarea bucătar, au avut parte de o activitatea inedită în cadrul săptămânii ”Școala Altfel”. Aceștia au primit sfaturi de la chef Cătălin Stănciulescu care le-a vorbit bucătarilor în devenire despre arta culinară ca o industrie a creativității, dar și a gătitului în mod sănătos. Chef Cătălin Stănciulescu a preparat două feluri de mâncare deosebite: ouă mofturoase și pulpe de pui caramelizate.
În urmă cu trei ani, s-au pus bazele acestei specializări la Liceul Tehnologic ”Înălțarea Domnului” din Slobozia, pornind de la un studiu de piață care releva necesitatea specialiștilor în domeniul industrie alimentară. Copiii de la această specializare fac practică la agenți economici, iar la finalul studiilor pot avea și locuri de muncă garantate. Anul viitor, unitatea de învățământ va solicita acreditarea pentru calificarea în meseria de bucătar.
”Şcoala Altfel“ a fost petrecută în mod plăcut şi util. La finalul activității, toți cei implicați au degustat preparatele asortate armonios într-o varietate de culori, arome şi gusturi. A fost o lecţie deschisă în care s-a gătit şi s-a purtat un dialog deschis despre „ce şi cum mâncăm“, iar elevii care se pregătesc să devină bucătari au primit informații noi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.