VIDEO: Centenarul Marii Uniri, sărbătorit în orașul Căzănești


În anul 2018, aniversăm 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918: desăvârșirea statului național român realizată prin unirea provinciilor românești cu România. La 100 de ani de la acele evenimente, sărbătorim CENTENARUL MARII UNIRI. În acest context, în orașul Căzănești, au fost pregătite o serie de acțiuni dedicate acestui eveniment important pentru poporul român. S-a inaugurat un sediu modern de grădiniță, iar localitatea a primit vizita unei delegații din Republica Moldova. Primarul orașului Căzănești i-a întâmpinat tradițional pe primarii comunei Căzănești, Raionul Telenești și comunei Tîrșiței din Republica Moldova pentru a stabili pe viitor relații de înfrățire în vederea implementării unor proiecte comune.
La eveniment au participat și autoritățile județene și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Ialomița. Aceștia au felicitat autoritățile locale pentru realizarea unei grădinițe noi, dar și pentru inițiativa de a marca alături de oaspeții de peste Prut acest eveniment care şi-a propus educarea elevilor în spiritul valorilor naţionale comune şi revitalizarea ideii unităţii tuturor românilor.
Autoritățile din orașul Căzănești au cinstit și valorile locale, conferind educatoarelor aflate la vârsta pensionării diplome de excelență, în semn de recunoaștere a contribuției semnificative la educarea numeroaselor generații.
În cadrul acțiunii dedicate Centenarului Marii Uniri, au fost organizate și lansări de cărți prin care s-a dorit reliefarea spiritului vizionar al poeților, autorilor care au scris despre Unire și nu numai.
Elevii Liceului Tehnologic Căzănești au încheiat evenimentul printr-un spectacol de cântece patriotice, în care spiritul românesc a vibrat, fiind de admirat modul în care toți cei prezenți s-au adunat sub semnul unității pentru a promova istoria şi credința că Basarabia este sora României.

2 Comments

  1. Cetatean

    9 noiembrie 2018 at 16:55

    Felicitari domnului primar si consiliului local pentru gestionarea cu cap a bugetului local ( partea de impozite si taxe ) . Impozite si taxe platite de cetateni, dar prin aceasta gradinita, banii s-au intors inzecit la cetateni, totul a fost benefic .

  2. Dinu

    9 noiembrie 2018 at 16:56

    FELICITARI !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.