VIDEO: ”Amara 50 – Istorie și legendă”, lansare de carte dedicată festivalului Trofeul Tinereții Amara


O istorie marcată de artiști care au cucerit lumea muzicii ușoare românești, o colecție care adună în filele sale date despre implicarea și munca în organizarea celui mai important festival de muzică ușoară din țară, un omagiu adus muzicii … așa se poate descrie volumul ”Amara 50- Istorie și legendă”, carte care a văzut lumina tiparului sub semnătura celui mai cunoscut prezentator, Octavian Ursulescu. La 50 de ani de la înființarea festivalului concurs național de interpretare a muzicii ușoare românești ”Trofeul Tinereții” Amara, autoritățile locale cu sprijinul administrației județene au lansat volumul ”Amara 50 – Istorie și legendă”. Autorul acestui volum, Octavian Ursuleascu nu a făcut decât să redea esența acestui eveniment, Amara fiind de altfel capitala muzicii ușoare românești.
Marele merit al continuității și creșterii calității festivalului ”Trofeul Tinereții” se datorează președintelui Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru. Cei 16 ani de administrație la Amara au fost dedicați organizării neîntrerupte a celui mai longeviv festival dedicat muzicii ușoare românești.
Marile personalități ale artei muzicale, de la compozitori, orchestratori, soliști au fost descoperite pe scena Grădinii Cinemascop. Nume mari ale muzicii ușoare românești au pus în valoarea originalitatea acestui festival. ”Trofeul Tinereții” de la Amara rămâne singurul festival unde întotdeauna s-au cântat melodii românești.
Odată cu lansarea volumului ”Amara 50 – Istorie și legendă”, Amara rămâne locul unde s-a scris istorie pentru muzica de calitate, șlagărele românești, locul unde se cunosc și se recunosc valorile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.