VIDEO: 20 de ani de dezvoltare regională în Sud-Muntenia


Moment aniversar pentru Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia! Organism important pentru implementarea programelor cu finanțare europeană, ADR SUD MUNTENIA a sărbătorit 20 de ani de la înființare în localitatea argeșeană Golești. La eveniment a participat și județul Ialomița, ca beneficiar important al fondurilor europene. În Ialomița au fost finanțate 128 de proiecte cu o valoare de aproximativ 114 milioane de euro în domenii prioritare precum: infrastructura rutieră, infrastructura serviciilor sociale, a turismului, dar și în mediul privat. Amara a fost prima administrație care a depus un proiect în cadrul programului Regio, fiind o campioană a accesării fondurilor europene în județul Ialomița.
În cadrul evenimentului au fost prezentați și reprezentanții județului Ialomița în calitatea de membrii ai Consiliului de Dezvoltare.
La aniversarea celor 20 de ani de dezvoltare regională în Sud-Muntenia, județul Ialomița a participat cu un stand de prezentare a celor mai importante obiective culturale și istorice ale județului, ce pot fi valorificare prin proiecte viitoare.
Toate județele din regiunea de Sud a țării au avut parte de o colaborare fructuoasă cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, parteneriat care a generat dezvoltare durabilă și îmbunătățirea condițiilor de trai ale locuitorilor.
La evenimentul aniversar au participat și reprezentanți ai Ministerelor cu care ADR SUD MUNTENIA colaborează în implementarea programelor europene.
Evenimentul s-a încheiat cu un frumos program artistic.
În cei 20 de ani de existență, prin ADR SUD Muntenia s-au semnat 1668 de contracte cu o valoare totală de 1 milion 460 EURO, au fost construite 81 de clădiri, 384 km de drum modernizați, peste 990 de IMM-uri sprijinite și 9924 de locuri de muncă nou create. Iar ADR SUD MUNTENIA continuă să construiască viitorul!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.