VIDEO: Bugetul județului Ialomița pe anul 2018 și lista de investiții

Bugetul general al județului Ialomița pe anul 2018 este de 206.417 mii lei. Din aceşti bani, secţiunea de funcţionare are repartizați 121.738 mii lei, pentru dezvoltare rămânând 84.679 mii lei. Consiliul Județean Ialomița a lansat în dezbatere publică proiectul de buget la care au participat autorități locale, reprezentanți ai instituțiilor subordonate.
Modernizarea drumurilor judeţene este un obiectiv important care va fi finanţat consistent prin bugetul forului judeţean din acest an. Valoarea totală a lucrărilor de modernizare și reabilitare a drumurilor județene propuse a fi executate în anul 2018 este 94 de milioane de euro. La acest moment, contractele de finanțare sunt semnate pentru reabilitarea a 195 km de drumuri județene.
Obiectivul de investiţii spre care se vor duce sume consistente este sănătatea. La acest moment sunt în evaluare două proiecte importante depuse la Ministerul Dezvoltării Regionale: construirea blocului operator și modernizarea și dotarea incintei spitalului județean de urgență Slobozia. Alte două proiecte europene vizează reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului și modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului județean de urgență Slobozia.
Alte investiții sunt direcționate către sectorul modernizarea patrimoniului cultural al județului.
Bugetul de anul acesta al județului Ialomița a fost diminuat cu jumătate din excedentul anului 2016.
Proiectul de buget al județului Ialomița va fi aprobat în ședința ordinară a Consiliului Județean Ialomița din această lună.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.