Municipiul Urziceni are una dintre cele mai moderne staţii de tratare a apei din ţară!

IMG_20150930_145055Staţia de tratare a apei din municipiul Urziceni a fost pusă în funcţiune! Locuitorii beneficiază de apă potabilă la standarde europene. Proiectul integrat care viza reabilitarea sistemului de apă şi canalizare, realizat cu fonduri de la Uniunea Europeană, a fost finalizat de autorităţile locale. Valoarea acestui proiect s-a ridicat la suma de aproximativ 30 de milioane de euro.

Investiţie finalizată cu succes

În urmă cu 10 ani, autorităţile din municipiul Urziceni au început discuţiile cu oraşele din Ialomiţa pentru asocierea în vederea implementării unui proiect de reabilitare a sistemelor de apă şi canalizare. Pentru că la acea vreme, „oamenii din judeţ se interesau cine trebuie să fie şef la o companie de apă şi canalizare, iar munca era asiduă”, după cum declară însuşi primarul Constantin Sava, singura variantă era operatorul Ecoaqua Călăraşi. IMG_20150930_145445În calitate de beneficiar al proiectului, compania a extins şi modernizat reţelele de apă şi canalizare din Urziceni. Valoarea totală a investiţiei ce a fost realizată cu bani europeni a fost de 30 de milioane de euro, din care contribuţia primăriei de 1,8%.
Staţia de tratare a apei a fost dată de curând în exploatare, iar la acest moment locuitorii municipiului Urziceni beneficiază de apă de cea mai bună calitate: „Staţia de tratare atât de hulită de mulţi oameni, chiar din Direcţia de Sănătate Publică IMG_20150930_145506care spuneau că apa de la noua staţie de tratare din Urziceni va fi greu de pus la punct, este funcţională, iar apa este excelentă. Faţă de restul judeţului este de departe cea mai bună apă. Acum Urziceni are staţie de tratare a apei, una dintre cele mai moderne din Europa, are tot ce înseamnă conducte de apă şi canal noi, foarte moderne şi inclusiv staţie de epurare nouă”, a declarat primarul municipiului Urziceni, Constantin Sava.
Staţia de tratare este prevăzută cu un sistem SCADA, de monitorizare, control și achiziție de date integrat cu rețelele de distribuție a apei în localitate. Apa care trece prin toate fazele de procesare, dezinfectată, este transportată gravitațional în două bazine de stocare, fiecare cu o capacitate de 2500 mc.

1 milion de euro, asfaltarea şoselei de centură

Şoseaua de centură a municipiului Urziceni a fost asfaltată cu fonduri de la bugetul local. După ce Ministerul Dezvoltării a tăiat finanţarea pentru reabilitarea acestui tronson de drum, autorităţile au găsit o soluţie: „Acest traseu a fost asfaltat, urmează să facem semnele de circulaţie şi marcajele. Lungimea celor două drumuri este undeva la 4-5 km. Este o lucrare de foarte bună calitate, cu asfalt turnat în trei straturi pentru traficul greu, bordurat, este o lucrare cu care, eu personal, chiar mă mândresc”, a afirmat primarul municipiului Urziceni, Constantin Sava. Firma care a executat lucrarea este Delta A.C.M. Bucureşti. În primăvară, alte 40 de străzi vor intra într-un program de reabilitare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.