Deficit de poliţişti în Ialomiţa

politie-siglaPoliţişti puţini, multe infracţiuni! Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ialomiţa se confruntă cu o lipsă acută de personal. Chiar dacă anul acesta, a fost suplimentat numărul de angajaţi cu 3 ofiţeri şi 18 agenţi, proaspăt absolvenţi, peste 100 de funcţii sunt încă libere. În mediul rural, au existat înainte de detaşări, posturi fără niciun poliţist.

Judeţul Ialomiţa are nevoie de mai mulţi poliţişti

Deşi în ultimii ani, infracţionalitatea în judeţul Ialomiţa a înregistrat o tendinţă descendentă, încă se comit fapte antisociale, iar în unele cazuri, viteza de reacţie a poliţiei este scăzută. Motivul? Lipsa poliţiştilor. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ialomiţa are la acest moment peste 100 de funcţii vacante. Din promoţia acestui an, poliţiei judeţene i-au fost repartizaţi 3 ofiţeri şi 18 agenţi, care deja au fost detaşaţi în zonele unde îşi desfăşura activitatea un singur poliţist sau nu exista niciunul. Cele mai mari probleme sunt în continuare în mediul rural. Înainte de detaşarea absolvenţilor de şcoli de poliţie, statul de funcţii era acoperit în proporţie de 65%: „Avem nevoie de mai mulţi poliţişti. Chiar dacă statul de funcţii ar fi ocupat sută la sută, tot consider că suntem puţini la nivelul judeţului dacă ne raportăm la problemele cu care se confruntă Ialomiţa”, a declarat cms. şef Viorel Ştefu, insp. şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa. Întrucât poliţiştii sunt repartizaţi din alte judeţe, aceştia solicită detaşarea în localitatea de domiciliu. Alţi patru poliţişti şi-au dat demisia, deoarece şi-au găsit locuri de muncă în alte zone sau chiar în străinătate.

ipjilPoliţiştii prinşi pe picior greşit, sancţionaţi

Guvernul a adus o modificare statutului poliţiştilor referitoare la răspunderea disciplinară. Conform legii, aceştia pot fi cercetaţi pentru abateri disciplinare şi pot fi sancţionaţi: „În momentul de faţă se reinventariază toate cercetările prealabile care au fost dispuse anterior şi în funcţie de vinovăţia persoanei în cauză, cu excepţia situaţiilor în care a intervenit prescripţia, se vor aplica măsuri. În continuare, nu tolerăm niciun fel de abatere. Politica mea este toleranţă zero pentru poliţişti, pentru că nu poţi să aplici legea faţă de un cetăţean dacă tu, ca poliţist, comiţi fapte de orice natură”, a mai adăugat insp. şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.