VIDEO: Campusul şcolar al Liceului Teoretic „Carol I” din Feteşti, aproape de finalizare

Sectorul educaţie reprezintă o linie strategică fundamentală pentru municipalitatea din Feteşti. Campusul şcolar al Liceului Teoretic „Carol I” va fi terminat la finalul lui 2015, la doar un an de la semnarea contractului de începere a lucrărilor. Proiectul a fost demarat în anul 2008 prin Ministerul Educaţiei, însă finanţarea a fost sistată. Astfel, autorităţile locale din municipiul Feteşti au găsit o nouă oportunitate de finanţare: fondurile europene. Contractul s-a semnat în 2014 cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, municipiul Feteşti fiind primul solicitant din Ialomiţa care a obţinut fonduri regio pentru acest proiect educaţional.
Proiectul privind construcţia campusului şcolar prevede un corp de clădire cu 10 săli de clasă şi laboratoare, o cantină, o sală de conferinţe, o sală de sport unde vor putea fi organizate competiţii sportive, un internat, precum şi un bloc de garsoniere pentru profesori.
Valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de 5 milioane de euro, cu o contribuţie de 2% din partea Primăriei Municipiului Feteşti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.