VIDEO: Ziua Naţională a României, sărbătorită la Slobozia

1 Decembrie, ziua în care românii de pretutindeni sunt uniţi în cuget şi simţiri! Un moment cu o deosebită încărcătură istorică ce reaminteşte de actul din 1918, când s-a consimţit unirea tuturor românilor din Transilvania, întreg Banatul şi Ţara Ungurească cu România. Lupta românilor transilvăneni pentru unitate a însemnat momentul creării României Mari. Cei 97 de ani de la Marea Unire au fost celebraţi şi în municipiul Slobozia. În Piaţa Unirii din reşedinţa de judeţ s-au adunat toţi românii mândrii de ţara lor şi copiii care au fluturat drapelul românesc. Evenimentul a debutat cu salutul gărzii de onoare, intonarea imnului de stat şi oficierea ceremonialului religios de către Preasfinţitul Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor.
Prefectul judeţului Ialomiţa a dat citire în faţa mulţimii mesajului prim-ministrului României, Dacian Cioloş, cu prilejul zilei de 1 Decembrie.
Reprezentanţi ai instituţiilor publice, ai Parlamentului, formaţiunilor politice, autorităţi locale şi judeţene, veterani de război au depus coroane la monumentul Mihai Viteazul.
Evenimentul s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare şi a autospecialelor din dotarea Armatei, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii şi altor structuri.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.