VIDEO: Ziua Naţională a României, sărbătorită la Slobozia

1 Decembrie, ziua în care românii de pretutindeni sunt uniţi în cuget şi simţiri! Un moment cu o deosebită încărcătură istorică ce reaminteşte de actul din 1918, când s-a consimţit unirea tuturor românilor din Transilvania, întreg Banatul şi Ţara Ungurească cu România. Lupta românilor transilvăneni pentru unitate a însemnat momentul creării României Mari. Cei 97 de ani de la Marea Unire au fost celebraţi şi în municipiul Slobozia. În Piaţa Unirii din reşedinţa de judeţ s-au adunat toţi românii mândrii de ţara lor şi copiii care au fluturat drapelul românesc. Evenimentul a debutat cu salutul gărzii de onoare, intonarea imnului de stat şi oficierea ceremonialului religios de către Preasfinţitul Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor.
Prefectul judeţului Ialomiţa a dat citire în faţa mulţimii mesajului prim-ministrului României, Dacian Cioloş, cu prilejul zilei de 1 Decembrie.
Reprezentanţi ai instituţiilor publice, ai Parlamentului, formaţiunilor politice, autorităţi locale şi judeţene, veterani de război au depus coroane la monumentul Mihai Viteazul.
Evenimentul s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare şi a autospecialelor din dotarea Armatei, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii şi altor structuri.

1 Comment

  1. Toma

    6 decembrie 2015 at 10:54

    Ce rusine sa inviti popalai la ziua nationala si mai ales sa ii lasi sa isi tina si ritualurile feudale in Romania secolului douazeci si unu .Doar in statele cu un inalt grad de retard mai sunt permise astfel de lucruri,mai sunt finantate bisericile .
    Cinste guvernului Ciolos care nu a mai alocat bani pentru ciuma neagra care a cuprins Romania .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.