Pietonii, principala cauză a accidentelor rutiere

pieton

Graba sau neatenția îi costă scump pe pietoni! De la începutul anului până în prezent, s-au produs 22 de accidente soldate cu 4 morți și 18 răniți, generate de traversarea neregulamentară. Pentru al treilea an consecutiv, pietonii reprezintă principala cauză a producerii accidentelor rutiere de la nivelul județului.

Traversarea neregulamentară, consecințe dramatice

Vinovații pentru cele mai multe accidente rutiere produse în Ialomița sunt pietonii. Indisciplina acestei categorii de participanți la trafic i-a poziționat pe primul loc pentru al treilea an consecutiv. Analiza operativă a Serviciului de Poliție Rutieră Ialomița a indicat un total de 76 de accidente în cele nouă luni ale anului. Din acestea, 22 sunt cauzate de traversarea neregulamentară a pietonilor, aceste evenimente rutiere fiind soldate cu 4 morți și 18 răniți. În ciuda numeroaselor activități preventive desfășurate de polițiștii rutieri, pietonii sunt în continuare neglijenți. Oamenii legii au aplicat peste 1600 de avertismente celor prinși pe picior greșit: „Am constat că numărul accidentelor în care sunt implicați pietonii a crescut foarte mult și în mediul rural (…). De fiecare dată, noi am pus accent pe latura preventivă, educativă, nicidecum nu am găsit persoana traversând prin loc nepermis și am aplicat sancțiunea contravențională cu amendă. Am întocmit procese verbale cu avertismente sau de instruire. Din totalul de 1865 de sancțiuni contravenționale pe care noi le-am aplicat, 1672 au fost cu avertisment. Deci, am înțeles problematica, am înțeles persoana că se grăbea. Numai atunci când a manifestat o intoleranță la discuția cu noi, am dat amendă”, a declarat cms. șef Sorin Goagă din cadrul Serviciului de Poliție Rutieră Ialomița.
Pe locul al doilea la nivel de cauze ale producerii accidentelor rutiere se regăsește nerespectarea distanței în mers, urmată de adormirea la volan. În cazul acesteia din urmă, cele mai multe accidente rutiere au avut loc pe Drumul Național 2 A. Comparativ cu anul trecut, când s-a înregistrat în total un număr de 60 de accidente, cu 26 de persoane decedate, în 2015, acestea au crescut. În nouă luni ale anului, din cele 76 de accidente, 29 s-au soldat cu decedați, iar 23 dintre acestea cu persoane rănite grav.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.