Moș Crăciun la Tribunalul Ialomița

Ședințele și pronunțarea hotărârilor judecătorești au fost întrerupte pentru câteva ore la Tribunalul Ialomița. Cea mai mare instanță de judecată din județ a primit vizita a 30 de copii de la casele de tip familial Cristina și Raluca din Slobozia. Președintele Tribunalului și personalul din instituție au devenit Moș Crăciun pentru acești copii minunați pe care îi țin aproape de mult timp. Copiii au scris o scrisoare Moșului cu o lună în urmă, iar în sala de judecată și-au primit darul mult visat. Corul Seminarului Teologic Ioan Gură de Aur din Slobozia a colindat gazdele și pe toți cei prezenți în deschiderea acțiunii.
Nerăbdători, copiii l-au așteptat pe Moș Crăciun. Acesta a fost citat în marea Sală a pașilor pierduți pentru a aduce bucurie și speranță în sufletele copiilor. A venit încărcat de daruri și fiecare a fost chemat să își ridice cadoul.
Un moment emoționant a fost pentru Cristina, în vârstă de 15 ani. Aceasta și-a dorit ca Moș Crăciun să o aducă aproape pe mama adoptivă. Fata împreună cu fratele ei au fost crescuți de femeie de la vârsta de 3 ani. Pentru că a atins vârsta de pensionare, acesteia i s-a impus să renunțe la copiii aflați în plasament.
Copiii de la cele două case de tip familial au arătat că problemele sociale și familiale au dispărut complet în sala de judecată, iar gazdele au suplinit cu succes lipsa de afecțiune. Micuții le-au oferit un moment artistic în semn de mulțumire.
Tribunalul Ialomița organizează an de an astfel de acțiuni prin care personalul de aici aduce un zâmbet pe chipul copiilor din casele de tip familial.
Copiii de la cele doua case de tip familial au petrecut clipe magice la Tribunalul Ialomița și au plecat cu speranța că Moșul nu îi va uita nici anul viitor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.