Modificare importantă în obţinerea permisului de conducere

Se schimbă procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere! Odată picată proba practică, candidatul poate susţine din nou traseul fără a mai da sala. Singura condiţie este să efectueze cel puţin şase ore de pregătire cu un instructor autorizat şi să prezinte o adeverinţă în acest sens.

Respinşii la proba practică nu mai dau sala

IMG_20150907_111624Aspiranţii la statutul de şofer care reuşesc să treacă proba calculatorului, dar pică traseul, trebuie în prezent să reia ambele probe pentru a obţine permisul de conducere. Modalitatea de examinare se modifică odată cu publicarea unui act normativ în Monitorul Oficial. Mai exact, cei care sunt declaraţi respinşi la proba practică pot repeta examinarea numai la această probă fără a mai da sala. Ei pot fi programaţi pentru a-şi încerca din nou norocul după o perioadă de cel puţin 15 zile. Singura condiţie este să prezinte o adeverinţă emisă de un instructor autorizat conform căreia au efectuat cel puţin şase ore de pregătire la fiecare examinare: “În august 2015, a fost emis ordinul Ministrului Afacerilor Interne nr. 97 care a modificat ordinul 268 din 2010 privind examinarea candidaţilor în vederea obţinerii permisului de conducere. Ca element de noutate, acest ordin aduce faptul că proba teoretică odată luată nu se mai dă încă o dată dacă un candidat a fost declarat respins la proba practică”, a declarat şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Ialomiţa, cms. şef Ştefan Ilie.
Candidaţii care nu s-au prezentat la proba practică pot solicita programarea nu mai târziu de un an de la absolvirea cursului de pregătire teoretică sau practică. În cazul în care se depăşeşte acest interval de timp, obţinerea permisului de conducere este condiţionată de efectuarea unui nou curs de pregătire. Noile prevederi ale actului normativ intră în vigoare de la 5 octombrie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.