Investițiile generează locuri de muncă! Se întâmplă în comuna Ion Roată, unde șase persoane au fost angajate în urma finalizării unor proiecte de interes public. În mediul rural, ca de altfel și în urban, lipsa locurilor de muncă este o problemă cu care se confruntă cei mai mulți cetățeni. Trebuie atrași investitori prin diverse metode, iar atunci când această alternativă nu produce efecte imediate, autoritățile caută să implementeze proiecte care odată finalizate, creează și noi locuri de muncă.
Trei persoane angajate la stația de apă din Broșteni
Grație proiectului privind alimentarea cu apă a comunei Ion Roată, trei persoane din localitate au mult râvnitul loc de muncă. Acestea lucrează la stația de apă din satul Broșteni, unde recent a fost finalizat proiectul privind alimentarea cu apă. Acesta a fost depus pe Ordonanța de Guvern nr. 7 în anul 2008. A fost întrerupt din cauza lipsei fondurilor, care nu au mai fost alocate comunei Ion Roată din motive de natură politică, după cum afirmă însuși primarul Mihai Ghiță: ”Am reușit să terminăm alimentarea cu apă în satul Broșteni. Cu această ocazie am angajat trei persoane. Suntem în curs de autorizare, au fost prelevate probele de apă și așteptăm rezultatele. Sperăm ca în cel mai scurt timp să pornim alimentarea cu apă la Broșteni”, a subliniat primarul comunei Ion Roată, Mihai Ghiță. Alimentarea cu apă și canalizare este un proiect care se ridica în anul 2008 la suma de 1 miliard de euro. Primăria intenționează să construiască și o stație de epurare, iar ca oportunitate de finanțare, cele mai accesibile sunt la acest moment fondurile de la Uniunea Europeană.
Alte trei persoane au fost angajate la serviciul de salubrizare care a fost dotat cu un buldoexcavator achiziționat pe bani europeni prin intermediul GAL Naparis.
O bază sportivă modernă pentru elevi și pentru cele două echipe de fotbal
În proiectul depus în urmă cu șapte ani pe ordonanța de guvern nr. 7 a fost prevăzută și ridicarea unei baze sportive multifuncționale la Ion Roată de care să beneficieze cei 500 de elevi din comună. Fondurile au fost tăiate, iar autoritățile locale au găsit alte soluții pentru a îi menține pe tineri angrenați în activitatea sportivă. Din bugetul propriu, au alocat 150 000 de lei pentru dotarea unei clădiri care să servească celor două echipe de fotbal din localitate: ”Avem o echipă de fotbal foarte bună, suntem pe primul loc în divizia D și am reușit din fonduri proprii să ridicăm vestiarele. Investiția sperăm să o terminăm anul viitor”, a mai declarat Mihai Ghiță, primarul comunei Ion Roată.
0 comments