Hoţi de mici: au spart trei locuinţe într-o noapte!

hoti_4_Au dat trei spargeri într-o singură noapte! Trei tineri, dintre care doi minori, au prădat trei apartamente din municipiul Slobozia. Foarte bine documentaţi, infractorii au acţionat la pont. Locuinţele aparţin de regulă unor persoane plecate în străinătate. Ţinta lor erau banii, obiecte electronice sau bijuterii din aur. Imediat după aceste spargeri, infractorii au fost prinşi în flagrant de poliţişti în timp ce încercau să pătrundă prin efracţie într-o altă locuinţă.

Grup infracţional format din minori în Slobozia

În numai patru luni, câţiva tineri au reuşit să formeze o reţea infracţională foarte bine pusă la punct. De la vârste fragede, adolescenţii au devenit hoţi. Unii dintre ei, deşi minori, au deja experienţă. Într-o singură seară, au pătruns în trei apartamente din municipiul Slobozia. Ştiau că proprietarii sunt plecaţi în străinătate, aşa că au acţionat nestingheriţi. Bijuterii, bani, laptop-uri, toate picau pe mâinile lor. Furturile erau ulterior sesizate de vecini. Pentru că foloseau acelaşi mod de operare, hoţii nu au scăpat de vigilenţa poliţiştilor. După cele trei spargeri, la numai 24 de ore distanţă, cei trei tineri de 16, 17, respectiv 18 ani, toţi din municipiul Slobozia, au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să pătrundă într-o locuinţă de pe raza localităţii, prin forţarea ferestrei. Aceşti tineri provin din familii dezorganizate: „Ei conlucrează şi se învaţă unul pe altul. Au o inteligenţă a răului foarte dezvoltată şi probabil că de mici sunt învăţaţi să comită astfel de fapte. Văd că la început nu sunt prinşi, nu sunt introduşi în arest şi atunci cred că banii se câştigă foarte uşor”, a precizat cms. şef Viorel Ştefu, insp. şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa.
Faţă de minorul de 16 ani, magistraţii Judecătoriei Slobozia au luat măsura privării de libertate pentru o perioadă de 30 de zile. Ceilalţi doi tineri sunt cercetaţi în stare de libertate.
Oamenii legii fac apel către cetăţeni să îşi asigure locuinţele, să evite discuţiile despre bunurile de valoare aflate în case, iar la orice suspiciune să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.