Cel mai important eveniment dedicat promovării tehnologiilor moderne în agricultură la nivelul județului Ialomița a fost găzduit pentru a 10-a oară consecutiv de societatea Agrichim Fetești, condusă de inginerul agronom, Viorel Nica. La fiecare lot demonstrativ, inginerul Viorel Nica a susținut prezentări despre administrarea unor tehnolgii adecvate, de mare interes fiind informațiile despre modificările aduse în distanțele de semănat, dar au fost enumerate, pe specii de plante, rezultatele celor mai buni hibrizi de porumb, floarea-soarelui, grâu, orz și rapiță, precum și soiuri noi, hibrizi care apar pe piaţă, toate cu un singur scop: creşterea productivităţii şi obţinerea de recolte cât mai mari. Hibrizii au un potențial foarte ridicat, sunt rezistenți la secetă, astfel că toate culturile de pe exploatația Agrichim Fetești se află într-o stare fito-sanitară impecabilă. La eveniment au participat fermieri din zonă și din județele învecinate, reprezentanți ai Academiei Agricole, ai asociațiilor profesionale, firme care oferă inputuri pentru agricultură. Ziua Câmpului la Fetești a debutat cu prezentarea echipamentelor și utilajelor moderne care fac mai ușoară munca agricultorilor în câmp.
În cadrul societății Agrichim Fetești, hibrizii de floarea-soarelui nu au primit niciun fungicid, iar culturii nu i s-a asigurat decât rotația cuvenită. La Agrichim Fetești, ogoarele sunt irigate cu sisteme de irigat de tip pivot cu o rază de 900 de metri.
La cultura de rapiță, s-a aplicat o distanță între rânduri la 50 de cm și s-a intervenit cu irigarea atunci când plantele nu au avut densitate.
Producția record obținută de Agrichim Fetești la cultura de grâu a fost de 9200 de kg la hectar. Soiurile de grâu sunt foarte bune din punct de vedere al panificației, iar îngrășămintele foliare și solide administrate la timpul optim au determinat o dezvoltare adecvată a plantelor. Managerul Agrichim Fetești, inginerul Viorel Nica folosește și soiuri de grâu românești de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea, cu o rezistență bună la boli foliare și care depășesc 6000-7000 de kg la hectar.
A 10-a ediție a Zilei Câmpului la Fetești a continuat cu prezentarea ofertelor celor mai importanți producători și furnizori de semințe, pesticide și nu numai.
Utilizarea seminţelor de calitate înaltă şi respectarea recomandărilor tehnologice constituie o parte importantă în vederea obţinerii unor recolte sporite. Iar SC Agrichim SRL Fetești prin managerul Viorel Nica este un exemplu de bune practici în ceea ce privește creşterea capacităţii de producţie și practicarea unei agriculturi ultra performante.
0 comments