VIDEO: Ziua Recoltei la Slobozia


Producători din mai multe zone ale județului și-au expus în Piața Agroalimentară din Slobozia roadele bogate ale toamnei. Primăria Municipiului Slobozia organizează în acest sfârșit de săptămână a opta ediție a Sărbătorii Recoltei. Fructe și legume pentru cămările de iarnă au umplut standurile producătorilor și comercianților, semn că recolta din acest an este diversificată și bogată. Acest eveniment marchează și un bilanț al acestui an agricol. Deși producția este bună, producătorii s-au plâns de prețul mic de vânzare, în timp ce cumpărătorii au ales din recolta proaspăt culeasă, atât cât le-a permis buzunarul.
Ziua Recoltei este o manifestare devenită deja tradiție la Slobozia, un eveniment prin care atât autoritățile locale, cât și cele județene apreciază eforturile și munca producătorilor agricoli și se gândesc la măsuri prin care se poate dezvolta sectorul agricol.
Susținerea sectorului agricol prin propuneri legislative reprezintă o prioritate și pentru parlamentarii din Ialomița. Este nevoie de politici coerente care să îi sprijine pe micii producători să se dezvolte, prin care să se diminueze importurile masive sau strategii de creștere a numărului produselor românești de calitate care ajung pe piață și în lanțurile de hypermarketuri din țară.
La eveniment au luat parte și parlamentarii PNL.
Pentru a sărbători așa cum se cuvine Ziua Recoltei, Primăria Slobozia a pregătit și spectacole de muzică populară susținute de interpreți locali sau de Ansamblul ”Doina Bărăganului”, precum și de alte ansambluri din județ.
Ziua Recoltei se încheie duminică, pe 16 octombrie. În acest timp, slobozenii vor avea ocazia să se aprovizioneze cu fructe şi legume de sezon, dulceţuri şi conserve, preparate tradiţionale din carne şi lapte, must şi vinuri româneşti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.