VIDEO: Ziua comunei Ciulnița, ediția a XIV-a


A fost sărbătoare în comuna Ciulnița! În acest an s-au împlinit 461 de ani de atestare documentară a comunei, iar cetățenii au marcat și în acest an ziua localității, ajunsă la cea de-a 14-a ediție. Din grija autorităților locale, toți cetățenii, de la tineri la vârstnici au avut parte de un spectacol de muzică ușoară și populară. Pentru întreaga comunitate, ziua localității este un eveniment aparte.
În cadrul evenimentului a fost lansat proiectul ”Școală pentru viață”, un proiect realizat pe fonduri europene care se adresează copiilor din localitate care merg la școală și grădiniță, proiect menit să îi pregătească pe copii pentru viață.
Grupul vocal Black` n White Song, îndrumat de preotul prof. Lungu Gheorghe Felician a pregătit un colaj de cântece patriotice dedicat Centenarului Marii Uniri.
Autoritățile locale au premiat și în acest an cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie neîntreruptă. Acestea au fost felicitate pentru exemplul pe care îl oferă generațiilor actuale și viitoare.
Grupurile folclorice ”Roua Bărăganului”, ”Mugurașii Ciulniței”, ”Izvorașul” au pregătit pentru cei prezenți o suită de dansuri populare.
Pentru că tinerii sunt valorile comunei, primarul localității a înmânat tinerilor care au împlinit 18 ani, certificate de cetățeni majori.
Ziua Comunei Ciulnița a continuat cu un spectacol de muzică populară oferit de interpreți locali, dar și artiști renumiți.
Manifestarea s-a încheiat cu un impresionant foc de artificii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.