VIDEO: Ziua Câmpului la AGRICHIM Fetești: demonstrație de excelență în agricultură


Peste 100 de fermieri interesați de cele mai noi tehnologii din domeniul agricol au participat la ediția a 13-a a Zilei Câmpului, organizată la Fetești de către inginerul agronom Viorel Nica, managerul AGRICHIM SRL Fetești. Evenimentul a ajuns la a 13-a ediție și se desfășoară, în colaborare cu mai multe companii multinaționale de inputuri. Cu acest prilej, a avut loc vizitarea loturilor experimentale și prezentarea hibrizilor de top şi aplicării schemelor de fertilizare şi tratament adecvate. Odată cu respectarea acestor verigi, producțiile care se pot obține sunt la un nivel superior.
AGRICHIM multiplică semințe de cereale păioase și de rapiță aduse din Germania. Firma deținută de inginerul agronom Viorel Nica a mai achiziționat o stație de condiționat și tratat semințe, cea mai performantă din Europa.
Culturile şi loturile se prezintă foarte bine și datorită aportului de apă prin irigare.
Hibrizii de porumb de pe exploatația inginerului agronom Viorel Nica, managerul AGRICHIM SRL Fetești, promit producții de peste 10 tone la hectar. De asemenea, pentru floarea-soarelui a fost prezentată o paletă largă de hibrizi.
La finalul vizitei în câmp, fermierii şi specialiştii prezenţi au apreciat calitatea şi performanţa culturilor.
O preocupare a organizațiilor care susțin interesele fermierilor este întărirea clasei de mijloc a agriculturii prin trecerea de la fermele de subzistență la cele care produc pentru piață.
Discuțiile au mai continuat și în sală cu prezentarea portofoliului de produse agricole de către companiile de renume.
Cea de-a 13-a ediţie a „Zilei Câmpului” la Fetești s-a concretizat într-un util schimb de experienţă între fermieri cu privire la agrotehnica modernă, la ultimele tehnologii şi produse lansate în domeniu menite să asigure producătorilor agricoli soluţii moderne pentru o agricultură performantă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.