VIDEO: Viceprim-ministrul României a prezentat la Slobozia programele Guvernului


Viceprim-ministrul României, Sevil Shhaideh a ajuns la Slobozia, la invitația Consiliului Județean Ialomița pentru a prezenta programele pe care le finanțează Guvernul României! După ce s-au întâlnit cu autoritățile locale pentru a le expune prioritățile Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh și președintele Consiliului Județean Ialomița au susținut o conferință de presă. Ministrul Dezvoltării a afirmat că principala prioritate a Executivului o reprezintă asigurarea serviciilor de bază, prin modernizarea satului românesc prin finanțarea proiectelor de alimentare cu apă, canalizare, reabilitare drumuri, înființare creșe, grădinițe, școli și dispensare.
Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua, are un buget în valoare de 30 de miliarde de lei. În cadrul acestui program, se va porni de la realizarea serviciilor de bază, iar investițiile în infrastructura sportivă rămân o prioritate redusă.
O altă prioritate a Guvernului este creșterea absorției fondurilor europene. La acest moment, la nivelul județului Ialomița au fost depuse peste 280 de proiecte de autoritățile locale în valoare de 1 miliard 700 de milioane de lei.
De la 1 ianuarie 2018, Guvernul României își propune asigurarea unui minim de 750 de lei pe locuitor la nivelul bugetului de funcționare, iar acolo unde acest minim nu este asigurat din venituri proprii, bugetul de stat va completa cu sume de echilibrare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.